Jeg Ketti Bueno Ferrer bad kunder/elever/ samarbejdspartner/kollegaer om at beskrive hvad det er jeg kan og gør ved dem og hvilken virkning det har haft på både den korte og lange bane i livet og på deres arbejdsliv.

Fascinerende nok er det blevet til en både meget personlig og faglig historie om mig og mit virke gennem de sidste 30 år. Beskrivelser af mig som leder, frontfigur, indpisker, meningsdanner, foredragsholder, underviser, instruktør, performer, skuespiller, danser, coach, kollega, træner, forfatter og som nok det sværeste del af dem alle som KETTI.

For som jeg siger gang på gang til alle de spændende kvinder & mænd jeg får æren af at træne: Folk vil have DIG, de vil mærke dig, se dig, hører dig, du skal træde i karakter som DIG. Og DU er og bør være tæt forbundet med din faglighed. Ellers står du  på et ben. Det som er DIT og hvor man skal inviteres ind af dig, det er i dit privatliv.  Så din personlighed og din faglighed er det der møder verden. Dit privatliv skal efterlades i “garderoben” når du på på “scenen.

– og hvad man siger til andre, skal man jo selv være;-). Så her kan du læse et udpluk af Ketti`s personlighed & faglighed. Mit privatliv er en hel anden historie og dog..

Enjoy;-)

Ketti Bueno Ferrer

Havana på Amager – wwww.kettibuenoferrer.dk

Salsa Vida – www.salsavida.dk


Fra en kvinder der havde booket et “kom ud over rampen” forløb hos mig over 6 gange.

Ketti, TAK for at få mig ud over rampen, jeg har lige holdt et foredrag, hvor folk klappede – af mig. Jeg turde stå både med min personlig- og min faglighed og jeg turde være i kontakt med mit publikum. Og jeg havde det sjovt!

Nu, ved jeg hvorfor jeg ikke har kunne tiltrække kunder til min virksomhed, folk kunne jo ikke få øje på mig. Det gjorde nas, at opdage at jeg har overtaget min mors mønster med at gemme mig bag min faglighed, min mand, mine børn, mine veninder og venner. Det er slut med at gemme mig. Og det har betydet en verden til forskel.

Ketti, du har vist mig den brik, der gør at alle de andre brikker kan falde på plads, nu forstå jeg, hvad det er der manglede.  Jeg har aldrig kunne finde ud af at være kvinde, ingen har lært mig det, nu fatter jeg betydningen af at være kvinde og det giver mig sådan en ro, mod og tillid.  Ja, det føles rigtigt og jeg kan se på mine omgivelser at det virker.  Efter at have været i utallige brudte parforhold og fået 2 børn med 2 forskellige mænd, er det gået op for mig at JEG jo ikke turde være den kvinde jeg ER. At jeg ikke engang har været bevidst om, hvad det var jeg søgte. For jeg vidste ikke hvem jeg var, og jeg var heller ikke bevidst om hvad jeg havde brug for – KETTI, jeg er forelsket og denne gang i en mand, der elsker mig som den kvinde jeg er. 

Ketti, jeg troede at jeg bare skulle have fikset en ting eller to. På 6 gange kom vi gennem alle mine livsområder, og nu er jeg MIG hele vejen rundt. Jeg kan nu se at jeg bare gik fra den ene funktion til den anden, men jeg var ikke MIG SELV i nogle af funktionerne, det gjorde NAS at opdage. Det er slut nu, nu er jeg først og fremmeste MIG. Jeg skulle lige æde at det ikke er egoistisk på den dårlige måde at være mig.  Jeg er opdraget til, at hvis jeg bare var stille og dygtig, så ville alt gå godt. Ja det gik godt, men jeg var ikke glad. Nu går det meget meget bedre og jeg er GLAD, jeg glæder mig til hver evig eneste dag og jeg nyder at være dygtig, fylde mere i landskabet og have det sjovt mens jeg gør det. Og nu tør jeg sige NEJ TAK, til de opgaver der dræner mig og JA TAK til de opgaver der tænder mig, mit næste mål er finde ud af hvordan sådan en som mig ser ud, kan jeg booke et forløb mere, for at finde ud af det?. 

Ketti, jeg har altid fået at vide at jeg var for meget, for styrende og sådan en de andre ikke gad. Nu lader jeg andre komme til, for jeg har jo brug for dem, men det betyder ikke at jeg fylde mindre, jeg er bare mig, men også opmærksom på de andre, det der du sagde med værdighed og samhørighed, gav mening, nu efterlever jeg det. Jeg er mig men jeg indgår også i dyb samhørighed med andre. Jeg har kun “strålet” i min faglighed, men aldrig i min personlighed – derfor har jeg jo kun kunne mærke liv i min faglighed og andre har altid også kun forholdt sig til min faglighed. Der er godt nok sket en ændring, bare det at blive bevidst om det og få redskaber til at forbinde min personlighed og min faglighed, var en øjenåbner. Nu forstå jeg også pludselig hvorfor jeg altid er flygtet ind i min faglighed, det andet var jo tomt, nu er jeg advokaten, men også mig selv”.

 


Lone Eriksen.

Primaliva – Få et bedre liv med din økonomi.

Ketti er kvinden, som alle danske kvinder skulle aftjene deres værnepligt hos – så ville Danmark være fyldt med farverige, glade og sexede kvinder.

Det er med stor glæde og respekt, at jeg præsenterer Ketti Bueno Ferrer som den næste gæsteblogger på www.styrpaapenge.dk.

Jeg har kendt Ketti (billedet) i mange år, og for mig er Ketti indbegrebet af kvinde og kvindelighed – og alligevel – eller måske derfor – er hun respekteret alle steder.

Ketti ligger ikke under for janteloven eller andres meninger om, hvordan du skal være, eller hvordan du skal bo. Ketti er en fantastisk kvinde, der lever sine drømme ud – uden livrem og seler.

Læs hele Kettis blogindlæg her – og lad dig inspirere af det. Her er en lille bid:

“En dag mistede jeg lysten. En dag blev jeg så inderligt træt af at kæmpe.

En dag blev jeg så færdig med at stå på scenen i verdens halsblæsende navle.

Jeg sagde “Tak for disse vidunderlige 9 år” og flyttede til Havana i Cuba i 1998″.

 


Hassan Preisler. 

Radiovært på Det næste kapitel, skuespiller og forfatter til en Brun mands punktum.

“Det er med største fornøjelse, at jeg skriver denne anbefaling af Ketti Bueno Ferrer.  Jeg er tidligere elev (1995-1998) på Center for the Performing Arts (Tidl. Den Ny Dramaskole), hvor Ketti fungerede som kunstnerisk leder og underviser gennem en årrække. Da jeg havde gennemført den treårige uddannelse til skuespiller, blev jeg ansat som underviser på enkelte aftenhold, jeg fik plads som skuespiller i skolens professionelle ensemble, og jeg fungerede som PR- og pressemedarbejder. I dag er jeg kunstnerisk leder af teaterkompagniet danskdansk, skuespiller og forfatter.

På det overordnede plan tegnede Ketti en skole med en dybt seriøs tilgang til scenekunsten. Hun indførte strenge regler om mødetider, forberedelse og dedikation, og hun gik ikke på kompromis med disse. Hun forlangte engagement af sine ansatte og elever, og den seriøsitet, som denne professionelle tilgang gav os, er vi mange, der har nydt godt af i vores virke som kunstnere efter skolen. Ketti skabte en skole med et højt fagligt niveau og opbyggede i hver af os en respekt for det at arbejde med scenekunst; en respekt, som vi bærer med os videre, og som gør, at mange af os i dag har succes med vores karrierer.

Som kunstner er Ketti kompromisløs men kærlig. Hele hendes væsen er fokuseret på at skabe plads til menneskeligheden. Hendes kærlighed til mennesket er altfavnende, og hun er ikke, som de fleste af os andre, afgrænset til at rumme særlige sider af menneskets natur. Hendes tolerance er generel! Men hvis menneskeligheden gemmes af vejen til fordel for tilpasningstrang eller jagten på den midlertidige succes, så er det, at Kettis kompromisløse tilgang til kunsten viser sig: Hun skubber og puffer til individet og vrider og vender hver en sten for at finde dét, der gør hver af os enestående. For det er hér, i dette felt, at enhver kunstner – måske endda ethvert menneske – skal finde sig selv. Det er hér, at kunsten skabes. Og det ved Ketti!

På det personlige plan fik Ketti skabt et forhold til sine ansatte og elever, der gjorde, at vi som mennesker på skolen fik fornemmelse af, at, der ikke kun var plads til, men brug for os. Enhver persons særegenhed blev gravet frem, understøttet og promoveret som noget værdifuldt. Kettis kontor stod åbent, hendes undervisning var fleksibel, og hendes ledelsesform var inkluderende. Ketti kan tage og afstå magt, hun kan skabe rammer og bryde dem ned, og hun kan give skideballer og knus.

Jeg bærer på en stor taknemmelighed over, at jeg har arbejdet under og med Ketti –som elev i prøvesalen, som skuespiller på scenen og som medarbejder i administrationen – og jeg står ved, at jeg ikke ville have haft den karriere, jeg har haft, hvis jeg ikke havde kendt Ketti. Ketti har lært mig at slås med sværd og med roser, men hun har først og fremmest lært mig, at jeg (i mig selv) i virkeligheden er den eneste forhindring for, at ting lykkes. Min egen afgrænsning er, når alt kommer til alt, den eneste egentlige modstander. Ketti har lært mig at søge indad for at finde min kunstneriske kerne, og hun har lært mig at omfavne og udtrykke det, jeg finder. I mit virke som teaterleder, skuespiller og forfatter ser jeg tilbage på mit bekendtskab med Ketti med stor anerkendelse af Kettis rolle som jordemoder for min indre kunstner og for min kunst.

Jeg giver hermed mine varmeste anbefalinger af Ketti Bueno Ferrer! Hvis ovenstående ønskes uddybes, kan jeg kontaktes.

 


Rie Snekkerup

Studiechef på Copenhagen Business School: 

Forandringer og udvikling var overskriften på årets seminar for studieadministrative medarbejder på CBS.
To dage og et intensivt indhold med forandringsfortællinger, fremtidsvisioner, teoretiske oplæg, og hvor Peter Bastian bød på betragtninger fra sin nyeste bog “Mesterlære – en livsfortælling”. Det meste var gymnastik for hovedet – tanker og refleksioner. Derfor var det en stor befrielse af få Ketti Bueno Ferrer på banen.

Ketti kan få forandringer “ned i kroppen”, hvilket er vigtigt hvis og når forandringer skal blive succesfulde. Ketti formåede i løbet af ganske kort tid at få de naturlige parader ned, at eliminere skepsis, at skabe livsglæde og energi i en gruppe på 130 personer. Og at få os til at føle og mærke os som en organisation, der arbejder mod et fælles mål. I en organisation med stærk driftorientering, højt arbejdspres, og stort fokus på regler og offentlig forvaltning, er det netop en befrielse at opleve, de mange kræfter der findes blandt medarbejdere og ledere og som kan “slippes løs” med ganske få midler.

 


Nicolai Weng, 

SAP HR konsulent, Danisco. 

Det bliver grint mere, rørt ved hinanden, kommunikationen glider lidt lettere, og nogle opgaver bliver bare løst mere smertefrit, når Ketti har været på besøg i en virksomhed. Jeg ved ikke med dig, men jeg arbejder på et kontor, og der er det ikke så tit, jeg rører ved mine kolleger. Men det gjorde vi, da Ketti kom forbi og gjorde det, hun gør så fantastisk – skaber et rum, hvor hun rykker grænsen for, hvad der er tilladt, og hvor der er glæde og grin. Det skaber en særlig stemning, der varer ved, når hun har forladt virksomheden. Der kommer mere nærhed, når man rører hinanden.

Man får hurtigt en eller anden bestemt rolle i en virksomhed, men Ketti skaber den her helt anden kontekst, hvor alle prøver noget nyt og starter forfra. Selv om  nogen bestemt kan synes, det er meget grænseoverskridende at bevæge hofterne på den måde. Men fordi Ketti er, som hun er, tør folk mere. Når medarbejdere har grint sammen og kigget hinanden i øjnene, er dialogen lettere bagefter, man har ligesom en anden referenceramme.

 


Stig Christian Rutvig,

afdelingsleder i Finance, Lundbeck. 

Når Ketti kommer ind af døren, sætter hun fra start et helt enormt energiniveau – og det forplanter sig. Selve Ketti er et samtaleemne – hun er fantastisk underholdende at opleve og medarbejderne havde det virkelig sjovt og fik flyttet nogle grænser. Og det er det, hun gør. Hun udfordrer, så medarbejderne flytter sig. Et skridt ad gangen. Hun er virkelig god til at fornemme, hvor langt hun kan gå. Det med at danse sammen og  danse tæt, det gør noget. Selv om det for nogen er lige på grænsen. Det skaber sammenhold og teamspirit. På de to timer hun var hos os, lærte hun os via salsaen noget om at være mand og kvinde og hvordan, vi kommunikerer – samtidig med at vi faktisk fik lært nogle salsatrin og sving. Hele vejen igennem med rigtig god stemning, man bliver fanget af hende, hun er lidt af en performer, og man følte bagefter, at man faktisk havde lært flere ting. Ketti er bestemt en af de håndtag, man kan skrue på, når medarbejderne skal have det sjovt og også arbejde bedre sammen som gruppe. 

 


Ole Henrik Jensen,

IT- supporter hos Pricewaterhouse-Copers: 

Jeg havde ikke prøvet salsa før og havde ikke så mange forventninger til det – ud over at det da nok skulle blive sjovt at prøve noget nyt. Stemningen forud for arrangementet var meget blandet, og nogle af mine kollegaer kunne slet ikke se sig selv deltage i den slags. Efter workshoppen har jeg tænkt at jeg gerne vil have lidt flere af de cubanske kvaliteter ind i min hverdag. Jeg tror , den cubanske frigjorthed og afslappethed ville være et plus at få ind på arbejdspladsen. Hvis man er mere imødekommende over for sine kollegaer, så er der nok mange ting, der vil gå lidt lettere. Jeg vil i hvert fald selv prøve at huske på det i hverdagen fremover.

 


Mette Holbæk anbefaler: 

Ny Bog: Vil Du Elske At Nyde Livet Som Kvinde Lidt Mere?

En fænomenal kvinde har netop udgivet sin første bog, nemlig salsaskoleindehaver, livsnyder extraordinaire og sanse-ekspert Ketti Bueno Ferrer – som i denne uge udkom med ‘En kvindes guide til at nyde livet’.

Siden jeg mødte Ketti første gang til min veninde Carolines polterabend, har jeg været forelsket i denne saftige madamme, og heldigvis er den fascination nu endt med, at Kettis livsfilosofi – stærkt inspireret af hendes tid på Cuba – er udkommet i håndbogs-version. 

Det her er bogen til os let kølige, totalt tilknappede og nogle gange lidt kropsforskrækkede, åh-så-ligestillede danske kvinder, som har glemt, hvor fedt det er at skyde babserne frem, svinge med bagperronen, fiske efter komplimenter – og lade mænd være macho, mens vi selv holder linjen åben til sårbarhed, femininitet og livsædende sanselighed.

Kom i kontakt med din krop og din livslyst igen, og bliv vanvittigt inspireret af kraftfeltet Ketti i denne velskrevne, lettilgængelige og inspirerende bog. 

 


Irene Rosberg, 

Program Director, Executive MBA in Shipping and Logistics (The Blue MBA)

Dearest Ketti,

The event became a success for one reason and one reason only: YOU! Everyone loved you and, of course, how could they not. Thank you for accepting to contribute to our event and thanks for bringing awareness to us, as professional women, not only not to forget our feminine side but also use it as a strength and competitive advantage. I have received around 15 mails already this morning and all the ladies are telling me that this was the best Christmas Event they had, and we have done this for 24 years!!! I am sure I will see more of you and there would be other events that I would like to get you involved. I will come back to you later with suggestions. In the meantime, I have spoken with our treasure – who unfortunately could not be with us last night – and she will settle the accounts already today.

 


Anne Frost Ugilt

Jeg har haft dig med i tankerne her de sidste dage …. Hvad er det, som jeg har med fra mit 1-1 forløb hos dig?, hvorfor bliver jeg draget af dig og tiltrukket af din energi? …. Og hvorfor glæder jeg mig til at komme hos dig til kvindesalonerne i efteråret ? Jeg kan mærke hvordan det sådan lidt ordløst dukker frem indefra …. Hvordan nærvær og en legende tilgang gør hverdagen og dens udfordringer lidt sjovere og nemmere …. Det er der på en eller anden integreret i mig, gjort tilgængeligt ….. også når krav og travlhed ellers bragt gamle mønstre frem …. Jeg kender til og har fået adgang til min indre dronning og min kvindelighed på en helt ny og meget kropslig måde ….. og det ændrer perspektiv og perception …. Det gør mit liv og mit forhold til andre mennesker sjovere, mere levende og nærværende …. Både når jeg danser, når jeg arbejder i skadestuen og når jeg smiler til postbudet …..Og jeg har smilet ekstra meget i dag … faktisk.

 


Around Ketti Bueno Ferrer by Ted Pappas. 

Ketti Bueno Ferrer was the director of Den Nye Dramaskole/Center for the Performing Arts when I taught acting there from 1996 to 2000. In the beginning, I was uncertain how it would work out. Ketti was categorically ”physical theater” and I was exclusively ”method acting.” I started out with an evening class, which quickly became two. Shortly after, I was asked to teach a workshop for the full time graduating students, then a standard curriculum acting class section, then two sections, then three, four, five, etc. Though Ketti’s vision for the school was hard for me to recognize through my optics (considering my method background), within a couple of semesters I started on a journey of teaching, writing and directing, and devising student performances (when there was no word for devising yet), creating new class sections, teaching dramatic writing, staging radio plays for live audiences (before the upsurgence of live audio drama in the U.S. in the mid 00’s), accompanying graduating students to Italy and Greece on their study abroad trips, and serving as artistic director of the Center’s newly founded theater, Dapertutto Kompagniet, the last semester before it closed.

This was a time of unleashed creativity, initiated and nurtured by Ketti. What I discovered over some time was that her interest wasn’t exclusively in physical theater, as I had presumed, nor was it necessarily only in theater. It took me a while to put the pieces together. The pieces that this impetuously active theater school director threw at both the staff and the students in a constant whirlwind of passion. What I finally saw after nearly four loud, exciting, and emotional years was that the theater for Ketti was a sort of incubator. A place where new awarenesses were cultivated. A place where students and staff alike were thrown into a fierce exploration of what life not only is, but what it could be. An exploration of symbiotic importance. Ketti’s vision offered theater as a place for people to never stop understanding each other. A place for constant reflection.

Needless to say innovation played an important role in how Ketti inspired. Both staff and students were constantly challenged to be innovative, to think out of the black box of theater and spill into the corridors, the courtyard, the neighbors’ homes, the streets, the neighborhood, the city, the provinces, and not stopping as long as there was more to explore. In one of her end-of-year student productions of a Lorca play in the late 1990’s, it wasn’t only the acting, sets, sound and light designs that sent the audiences on their journey, but she had also designed a complex array of aromas as the characters applied their perfumes in front of the audience, or prepared food slowly and methodically, revealing the individual ingredients only gradually, with small drops, touches, dashes, and stirs as the action and night unfolded. Indeed innovation played an important role at the Den Nye Dramaskole/Center for Performing Arts. One might say that under Ketti’s  direction, innovation was a catalyst for a theater as a vehicle setting out not only to live life but to savor all of its flavors. It’s not surprising then that Ketti’s subsequent work after the Center has taken her to humanitarian projects in Latin america and the Carribean, to leadership coaching with major enterprises, and to her greatest love, teaching Salsa at her school, aptly called, Salsa Vida.

 


Photo on 12-19-12 at 8.08 AM #2Gitte Toldsted, 

HR Manager / Mindset & Behavior Lead. 

Livslyst, livskraft og læring der batter

Min første dosis Ketti fik jeg, da en kvindelig kollega overtalte mig til at deltage i en ‘Kvindekraft, Ynde & Latinrytmer’ workshop for snart 10 år siden. Den oplevelse ændrede for altid mit syn på min egen og andre succesfulde kvinders kvindelighed – og på vores menneskeret til at udfolde den i fuldt flor på alle livsområder; også som ledere. Siden den weekend har jeg ELSKET at være kvinde, og jeg var i den grad blevet hooked på at arbejde sammen med Ketti.

Mit efterfølgende 1:1-forløb hos Ketti var ren forkælelse for både krop og sjæl. Rejsen – altså den indre – begyndte, så snart jeg trådte ind over dørtærsklen til Ketti’s caribiske oase på toppen af Amager. Det sted har en helt særlig livgivende energi, som sammen med blid massage, konfronterende coaching og vuggende salsa hjalp mig til at få et mere realistisk billede af mig selv og smide nogle gamle og ret ressourcekrævende overlevelsesstrategier.

Og så var der den gang, hvor Ketti under megen moro fik 35 af mine HR-kolleger fra hele verden til at rå-flirte og danse svedig salsa i løbet af en times tid. Det var i sig selv en fantastisk oplevelse, og samtidig førte det til, at vores samarbejde aldrig blev det samme igen – altså på den gode måde.  Fra den aften var det meget nemmere at tage fat i kollegerne i Kina, Argentina, Frankrig og USA; også i de vanskelige sager. Meget effektiv team-building!

I mine øjne er Ketti en helt unik proceskonsulent. Ligegyldig om der er en, få eller mange mennesker skaber Ketti med sin autoritet, autensitet og helt perfekte uperfekthed hurtigt et rum fyldt med den tillid og nysgerrighed, der skal til for at mennesker åbner op, giver og modtager og lærer. Samtidig er alle processer med Ketti sovset ind i befriende humor og forløsende latter. En proces med Ketti bevæger både TANKER, FØLELSER og KROP, og skaber på den måde reflektion og læring på et dybdt niveau.

Ketti er på en gang en yderst kompetent professionel og et fantastisk generøst menneske, som jeg meget gerne arbejder sammen med igen, i virksomhedssammenhænge og helt personligt.

 


313861_10150323851518466_993988035_nMaj Wismann

Stifter og ejer af sitet www.websexolog.dk

For mig er en “tur” til Kettis univers en gave jeg kan give mig selv, for både som forretningskvinde, mor, nogens kæreste osv. er der altså ofte drøn på herhjemme, og så kan det være rigtig, rigtig rart at trække stikket ud i 24 timer og blot have nydelsesfuld fokus på mig. Måske snakker vi forretning, måske snakker vi om mig, det kommer helt an på, hvad der lige fylder det døgn. Og jeg værdsætter denne muilghed, som Ketti igen og igen disker op med – nemlig hendes erfaringer, ærlighed og kærlighed – UDEN at det skal lyde som en plat kontakt annonce Jeg er vild med Ketti, for hun kan noget helt specielt – hun kan se mig og hun kan mærke, hvor jeg er henne i min kvindelighed, for det er hendes speciale – og det er fantastisk, skønt og dejligt. At man derudover bliver opvartet med skøn mad er jo blot en ekstra bonus. Jeg vil virkelig anbefale et forløb hos hende – giv det til dig selv eller din frue

 

 


61635_10200090452332039_165046891_nOm rom, kvindelighed, maskulinitet og livsnydelse.

Charlotte Hyldgaard 

www.lykkepostej.dk

Tilbage i foråret meldte jeg mig til et livsnyder forløb hos Ketti Bueno Ferrer.  Jeg trængte til at fyldt mine glædesdepoter op efter en lang vinter. For dem som ikke kender Ketti, er hun skuespiller, salsainstruktør og forfatter, og så træner hun kvinder i at nyde livet og finde deres kvindelighed.

Jeg har flere gange sat mig til tastaturet for at sætte ord på forløbet, men har ikke været i stand til at formulere mig. Ved nærmere eftertanke tror jeg, at årsagen har været, at det har været så intens en kropslig oplevelse.  Jeg har aldrig før oplevet at være så meget tilstede i min krop, som under sessionerne hos Ketti.  Det har været en følelse af, at ting, som måske nok har været integreret hos mig mentalt, pludselig faldt på plads rent kropsligt. Gamle, hæmmende overbevisninger gik i opløsning under Kettis kærlige øjne. For hos hende bliver du virkelig set – med hjerte, kærlighed og humor.

Det tager hende ikke mange minutter at afkode din krop og få øje på, hvordan netop du skal lære at stråle. Efter to sessioner havde jeg fået så meget  jordforbindelse, at jeg havde fået hård hud nye steder under mine fødder. Og skridt for skridt kunne jeg mærke, hvordan jeg kom til at hvile og stråle i min egen kvindelighed.

Ketti har rejst og boet i Cuba og er inspireret af cubanernes måde at leve på, herunder hvordan de sætter maskuliniteten og kvindeligheden i højsædet. Noget vi kan lære meget af, her i det kolde nord.

dag afsluttede jeg forløbet hos Ketti ved at invitere min mand med ind i Kettis Havana på Amager, og akkompagneret af musik, rom og latter, lærte vi de grundlæggende trin i salsa. Under en salsa, tager manden styringen, og kvinden skal være blød og eftergivelig, uden at kontrollere. Og selv om det ikke lykkedes for os at danse solen frem på denne efterårsdag, lykkedes det at danse kærligheden, sensualiteten og livsglæden frem, så vi kunne gå derfra nærmest lykkelige…

 


253935_10200423136645565_1317849292_nMette Karlsen

Fysioterapeut og Sexolog

Et mageløst univers af nydelse, åbenhed, sanselighed og krop var det der ventet mig, da jeg omsider fik besøgt denne sprudlende og vakre kvinde Ketti på Amager i Kvindesalonen. Jeg trådte ind i et sanseligt rige hvor jeg umiddelbart blev bombarderet på mine sanser. Farverne smilte til mine øjne, lydene sang i mine ører, duften af den nybagte kage (ikke sukkerfri) pirret min næse og fristet min søde lystne sjæl og krop. Imens jeg forfaldt mig selv til disse sanselige indtryk, modtog jeg den varmeste klem af værtinden selv, vakre Ketti. Min krop var åbnet og jeg var klar til aftenens Kvindesalon. Ketti formår på den mest autentiske måde at skabe rum og plads til udvikling. Hendes krop og væsen, hendes væren, åbenheden og kærligheden smitter og giver mod og mulighed for kvinder i fællesskab at give slip, komme ned i kroppen, turde vise sig selv, være åbne, ærlige og sårbare sammen.Jeg var glad på en ny måde efter denne aften. Jeg elsket mig selv lidt mere efter mødet med Ketti og de andre kvinder til Kvindesalonen på Amager.

 

 


163045_1708568146401_4230967_nGitte  Jørgensen,

Journalist, forfatter, coach og foredragsholder

Når jeg tænker på dig, tænker jeg livsenergi og livsappetit – og ukuelighed! Du VIL bare livet, koste hvad det vil. Du VIL, at livet skal være smukt. Du vil, at vi skal nyde det. Og den energi smitter. Du smitter med latter, livsglæde, dit gode hjerte og en ihærdighed i forhold til at få dit og vores andre livsprojekt til at lykkes: At vi skal le, danse og elske noget mere. Droppe forbeholdene og åbne vores hjerter. Du har taget en stor mission på dig ved at ønske at løsne op for den ”stive, indelukkede, tilbageholdende danskhed” – TAK for det – du gør det så godt og hjælper og inspirerende massevis af mennesker. Vi har brug for dig!

 

 

 

 


13538_1292409593454_6851886_nBirgitte Due Jensen Koch

Institutleder hos Institur for Eksistens. 

Jeg vil blot sige tusind tak for sidst! Jeg må sige du er en inspirerende dame! Du har på det lille 1/1 døgn vi havde sammen lært mig meget. Især blev jeg inspireret af dit nærvær. Det tror jeg ikke jeg har oplevet sin lige, noget andet steds. Jeg har fået mange forskellige redskaber med mig. Tak for det! 🙂

 

 


Anders Dahl,

Antropolog og Musiker.

For cirka 4 år siden besluttede jeg mig for at starte på Kettis danseskole. Det var tænkt som et led i min personlige udvikling og en gave til mig selv for at komme utraumatiseret igennem et psykisk brud forårsaget af stress. Ketti’s tilgang til undervisning og til livet generelt var en kæmpe inspiration for mig, og hjalp mig hurtigt tilbage til min foretrukne position i verden, hvor jeg både kunne gøre gode ting for mig selv og have overskud til at gøre gode ting for folk omkring mig. Derudover blev jeg en ganske habil danser, hvilket har krydret mit liv enormt. Jeg oplever Ketti som et inspirerende væsen, der bringer det bedste frem i mennesker.

 


Adam

“Den første date er altid lidt af en udfordring, når kemien og kontakten kun har været der på skrift, men ikke endnu “in real live”.
Så jeg tog chancen og kontaktede Ketti, som jeg havde fået anbefalet og spurgte hende om jeg kunne booke et par timer.
Jeg var sindssyg nervøs da jeg mødtes med min date. Efter 5 minutter under Kettis kyndige vejledning, varme og humor, dansede jeg med min date som havde vi altid kendt hinanden.
Efter en halv time knækkede vi sammen af grin, mens vi holdt hinanden i hænderne. Efter en time blev vi stille og “mærkede hinanden”. Efter 2 timer gik vi kærligt hånd i hånd ned af trapperne – rig på en oplevelse som vi aldrig glemmer.”
TAK Ketti.

 


TRINE OG CASPER

“Igennem flere år og 2 børnefødsler har vi så vidt det var muligt en gang om ugen gået til privatundervisning hos Ketti. Nogle gange har vi små flirtende og næsten pjattet mødtes i dansen, andre gange har vi været parat til at slå hinanden ihjel i en “Dile q no” over for lidt søvn, for lidt kontakt i den daglige logistik, 2 små børn og 2 fuldtidsjobs. At mødes med hinanden som kærester; kvinde & mand, har reddet os fra at blive skilt.”

 


HANNE

“Vi skulle lave en polterabend for en fælles veninde, og vi orkede ikke “skiltet på brudens ryg med gratis kys”. Vi ville gerne lave en polterabend, der symboliserede vores historie, vores forskelligheder og også vores kærlighedsbånd. Det skulle være en oplevelse, der var anderledes. Vi bookede Ketti og ”Havana på Amager”, det har vi aldrig fortrudt. Ketti favnede os, berørte os, fik os til at le og græde og uddele knus til hinanden og bruden. På kort tid fik vi danset, snakket, udvekslet og oplevet. Det blev en udviklingsrejse i at turde at sig JA til kvindeligheden og kærligheden og skåle i en Rom fra Cuba – vi kommer tilbage hver evig eneste gang en af os skal giftes”.

 


Anita

Der findes ikke noget mere sexet end mænd der kan danse salsa. Som kvinde er man fuldstændig solgt, når man kan mærke at manden ved hvad han skal – så kan man slippe kontrollen og lade sig forføre ud i dansen.
Kh Anita